News-blog-detaljno

2. Bašta Bazar

Bašta Bazar ponovo u Dorćol Platzu!

Drugo izdanje Bašta Bazara održava se za vikend 16 /17. juna, i namenjeno je svima koji traže inspiraciju u prirodi za uređenje svog doma ili bašte. I ovog puta Bašta Bazar se održava u prostoru art komune - Dorćol Platz u Dobračinoj 59b tokom vikenda.
Ovo je poslednja prilika da pre kraja leta pronađete biljke, baštenski aksesoar, različite rukotvorine od prirodnih materijala ili hranu koja je napravljena od prirodnih sastojaka.

Pored prodajno-izalagačkog dela ovaj Bašta Bazar će u subotu 16. biti posebno zanimljiv jer je na programu „Hipie Day“ za sve one koji se osećaju kao „Deca cveća“ i vole ovaj period u muzici. Tom prilikom naš eminentni ilustrator i karikaturista Jugoslav Vlahović će promovisati knjigu “FLOWER POWER” uz prateću izložbu ilustracija iz ove knjige dok će Konstantin Grosu će crtati karikature posetilaca. Od 18h biće održana tribina “Psihodelija i revolucija”. Učestvuju: Dejan Marković, Momčilo Moma Rajin, Petar Janjatović i Slobodan Lazarević (Dosije Lenon). Od 19.30 časova posetioce očekuje muziči program a hipi hitove svira “Porodična manufaktura integralnog hleba” i bend iznenađenja koji čine stari rok majstori. Događaj će propratiti i mini berza ploča Yugovinyl. 

U nedelju 17. juna na programu Bašta Bazaru tačno u podne počinje “Mala škola disanja” sa Peđom Gnjatićem iz Shiva Shakti joga studija. Tokom ovog časa naučićemo kako da pravilno dišemo jer disanje najvitalniji i otud najvažniji fizički i energetski aktivni proces, joga je fantastičan protivbalans sedalačkom načinu života i način da se naša sposobnost da dišemo punim plućima povećava. 
Od 13:30 časova, takođe u nedelju 17. juna posetioci Bašta Bazara će moći da čuju predavanje Predraga Radojevića poznatog u svetu baštovanske blogosfere kao “Mare Panonnium Garden” koji je vlasnik najveće kolekcije semena starih sorti paradajza kod nas kao i pisac knjige “Paradajz u boji”. Ako želite da svojoj bašti vratite karakter, zdravlje, šarm prirode i bogatstsvo raznolikosti, ako želite da izađete iz nametnutih okvira dođite da čujete šta ovaj baštovan sa obale nestalog Panonskog mora ima da kaže o paradajzu i bogastvu različitosti koje on krije.

Kupovinom proizvoda na Bašta Bazaru pored toga što direktno podržavate lokalne male rasadnike kao i proizvođače unikatnih rukotvorina podržavate i stalnu kampanju za gradske baštenske zajednice kao i Zdravca – Centra za baštenske zajednice i agrokulturu, koji praktično promoviše pretvaranje zapuštenih gradskih prostora u javne bašte za sve generacije kao i povećanje kvaliteta zelene infrastrukture grada. 

Bašta Bazar daje mogućnost afirmacije svima koji svoju inspiraciju traže u prirodi a nemaju prliku da dođu do publike kroz standarne načine promocije. Želimo da promovišemo kulturu življenja u gradu kroz uvažavanje i slavljenje prirode kako bi imali zdraviju i humaniju životnu sredinu.

Ovaj sajt koristi kukije kako bi Vam bilo omogućeno najbolje iskustvo prilikom korišćenja našeg sajta