News-blog-detaljno

Filip Bulatovic Trio u Kolarcu

Koncert ce se odrzati u Velikoj Sali Kolarceve zaduzbine 14-og Juna u 20 casova.

Filip Bulatovic je jedan od najistiknutijih srpskih jazz pijanista i kompozitora. Ljubav prema jazz triju gaji jos od tinejdzerskih dana kada se prvi put upoznao sa muzikom Bill Evansa. Svoj prvi internacionalni trio formira u Kelnu sa samo 19 godina sa Draganom Trajkovskim (Makedonija) - bas i Rodrigo Villalonom (Kolumbija) - bubanj, sa kojima 2010-te godine snima svoj prvi Trio album "Live At Bechstein Centrum".

Nakon prvog albuma formira novi trio sa istaknutim muzicarima iz dijaspore Vladimirom Kostadinovicem i Milanom Nikolicem. 

Kao sidemen i kao lider, nastupao je na svim vecim festivalima u regionu sa muzicarima kao sto su Dusko Gojkovic, Stjepko Gut, Vladimir Kostadinovic i mnogi drugi.

Beogradskoj publici postaje sire poznat 2013-te godine sa autorskim projektima Qzama Quartet i Filip Bulatovic Funk Edition. 

2016-te izdaje album "Portrait In Black And White" sa Qzama Quartet-om a 2017-te godine seli se u New York gde nastupa u New Yorskim jazz klubovima sa muzicarima kao sto su: Ofri Nehemya, JK Kim, Adam Arruda, Alexander Calffy, Dan Chmielinski, Miles Sloniker i mnogi drugi.

Na Kolarcu ce nastupiti prvi put kao lider. Na programu su numere koje priprema za novi trio album a binu ce deliti sa dobro poznatim talentovanim beogradskim jazz muzicarima, Milanom Pavkovicem na kontrabasu i Pedjom Milutinovicem za bubnjevima.

Koncert ce se odrzati u Velikoj Sali Kolarceve zaduzbine 14-og Juna u 20 casova.

Karte su u prodaji na biletarnici Kolarceve zaduzbine. Cena karte je 600 RSD.

Ovaj sajt koristi kukije kako bi Vam bilo omogućeno najbolje iskustvo prilikom korišćenja našeg sajta