News-blog-detaljno

Dar različitosti – obeležavanje Svetskog dana muzike

Svetski dan muzike – 21. jun, u Dečijem kulturnom centru Beograd biće obeležen završnom priredbom projekta “Dar različitosti”, u okviru kojeg su se u proteklih šest meseci održale inkluzivne muzičke, dramske i vajarske radionice. Učesnici projekta su tinejdžeri sa autizmom, razvojnim poremećajima i njihovi vršnjaci bez zdravstvenih problema.

Završna priredba održaće se u Maloj sali DKCB sa početkom u 19 časova, a nastala je kao proizvod zajedničke stvaralačke energije dece iz pomenute tri grupe. Ovom prilikom učesnici će se izvesti muzičko-dramsku predstavu i prezentovati svoj rad – sklupturu u glini.

Saradnici na projektu su Humanitarna organizacija Dečije srce, VIS Nebograd i FASPER-Fakultet za specijalnu edukaciju i rehabilitaciju, a gosti na koncertu su Vokalna grupa DKCB “Nađi svoju zvezdu” na čelu sa dirigenticom Snežanom Despotović i polaznici glumačke škole Omladinskog pozorišta Dadov. Glavni partner na projektu je organizacija MOTO – muzičko opersko teatarska radionica. Projekat je realizovan pod pokroviteljstvom Fondacije Trag i Eurobanke Srbija.

Ovaj sajt koristi kukije kako bi Vam bilo omogućeno najbolje iskustvo prilikom korišćenja našeg sajta