News-blog-detaljno

Koncert Lene Kovačević

Na 27. Beogradskom letnjem festivalu, 13. jula biće održan koncert Lene Kovačević sa početkom u 21čas. Cena karte će biti 1000 rsd.

Nakon nekoliko izuzetno uspešnih albuma i singlova (Zauvek, Café) i mnogobrojnih nastupa u Srbiji, regionu i inostranstvu, Lena Kovačević i njeni muzičari se sa radošću pripremaju za koncert u Beogradu. Očekuje nas jedan pravi letnji muzički događaj u ambijentu koji savršeno odgovara ovom sastavu. Lenin poslednji singl “Café” (Magic Records) je spoj nekoliko stilova i naišao je na sjajan odziv publike. Repertoar ovog koncerta se sastoji od „žanrovski'' sasvim različite muzike, ali jedno je zajedničko – posebno aranžiran, jedinstven zvuk.
Očekuje nas putovanje kroz Lenine albume, ali i muzička iznenađenja, tradicionalne pesme poput pesama sa Kosova i Metohije, zatim pesme Tome Zdravkovića - sve ono što Lena voli i gde smatra da ima prostora za lični pečat, nešto što je ideja i inspiracija za muziku koju izvodi.
Zahvaljujući ovom muzičkom spoju, nedavno su nastupali u Beču u Albertini, a zatim u Čikagu i Njujorku tokom Nedelje kulture. 
Pevačica i kompozitor Lena Kovačević diplomirala je na prestižnom Muzičkom konzervatorijumu u Amsterdamu. Objavila je tri albuma za domaće tržište. Njen muzički stil odiše jedinstvenim spojem pop i džez muzike. Album „Dobar dan za pevanje" (PGP RTS) objavljen je 2009. godine. Zahvaljujući njemu našla se u ulozi žirija u jednoj od najpopularnijih emisija - Prvi glas Srbije. Album „San" iz 2013. proglašen je za najbolje prodavan album čitavog regiona. 
Album "Džezeri", rađen u Njujorku i Beogradu, objavljen je krajem 2015. godine kao Lenin album-omaž, posvećen Bajaginim pesmama. Prvi tiraž ovog albuma rasprodat je za nepunih mesec i po dana. 
Lena se smatra jednim od najvažnijih muzičara nove generacije. Karijeru je započela 2004. godine turnejom sa jednim od najboljih orkestara u Holandiji. Nastupala je na brojnim festivalima u Evropi sa umetnicima kao što su: Di Di Bridžvoter, Najdžel Kenedi, Kendi Dalfer, Rendi Kroford. Sarađivala je i nastupala sa belgijskim producentom Busemijem (Blue Note) i imala čast da sarađuje sa poznatim basistom i umetnikom Džonom Klejtonom. 
Lena Kovačević se 2016. godine predstaila kao kantautor i kompozitor pesme „Pick Up“ i prvi put objavila singl na engleskom jeziku, uz podršku izdavačke kuće MENART, Sony Music licence. Producent singla „Pick Up“ je zvezda među američkim producentima Godfri Dajmond. Ovaj singl je premijerno emitovan na poznatom američkom radiju Sirius XM u Njujorku. Prvi put se pesma jednog izvođača iz Srbije našla na plej listama u Sjedinjenim Američkim Državama. 
Lenin sastav sačinjen je od vrsnih muzičara, sa kojima nastupa od 2009. godine u Srbiji, regionu i inostranstvu. Ono što posebno izdvaja ovu grupu muzičara jeste zajednička strast prema kolažu pop i džez zvuka i tradicionalnih pesama Balkana, kojim su obojili svoj program.
Posebno se raduju koncertu u Beogradu, na festivalu BELEF. Očekuje nas jedan pravi letnji koncert u ambijentu koji savršeno odgovara Leninom sastavu i muzici koju ona neguje

Ovaj sajt koristi kukije kako bi Vam bilo omogućeno najbolje iskustvo prilikom korišćenja našeg sajta