News-blog-detaljno

50. Kalemegdanski sutoni

Na jubilarnim 50. Kalemegdanskim sutonima očekuje vas i program za najmlađe! Interaktivna muzička predstava za decu "Balon voli bluz". 

"Balon voli bluz" je jedinstveni koncept interaktivne muzičke predstave za decu, koji podrazumeva korišćenje lutkarskog pozorišta senki, bajku u kojoj učestvuju i sama deca, muzičku radionicu sa nezaboravnim muzičkim igrama, kao i kvalitetan odabir muzičkih numera iz klasične, filmske, dečije muzike i muzike iz video igara.

Predstava je namenjena deci uzrasta od 4 do 8 godina. Autori predstave su članovi i osnivači Tima za Muzičku Edukaciju Dece - MED, Jovana Avramović (muzikolog) i Ana Fotev (muzički pedagog).

U realizaciji predstave učestvuju:

Isidora Bojić, glumica
Ana Fotev, muzički pedagog
Jovana Avramović, muzikolog
Aleksandra Durković, muzički pedagog

O Timu za MED:

Tim za Muzičku Edukaciju Dece - MED je organizacija osnovana sa ciljem širenja muzičke kulture i muzičkog obrazovanja dece i mladih, negovanja i unapređenja muzičkog nasleđa, kao i promovisanja savremenog pristupa muzičkoj edukaciji. Čine ga obrazovni kadar muzičkih pedagoga, teoretičara, muzikologa, kao i muzičkih izvođača, a ono što ih posebno izdvaja jeste saradnja sa kolegama i umetnicima iz drugih sfera umetnosti kao što su dramske i likovne umetnosti.

Članovi Tima za MED su kreatori autentičnih interaktivnih muzičkih predstava za decu pod nazivom “Čarobna pesma” i “Balon voli bluz”, u kojima se prožimaju različite sfere umetnosti (muzika, lutkarsko pozorište senki, književnost), ukazuje na važnost, kao i sveprisutnost muzike u svakodnevnom životu, i što je takođe važno, deca se podstiču na kreativno mišljenje. Takođe, među projekatima Tima za MED jesu i koncerti/likovne radionice pod nazivom “Muzički-portretić”, gde direktnim prisustvom na koncertu klasične muzike (soliste ili kamernog ansambla) deca slikaju portrete muzičkih izvođača sa njihovim instrumentima.

Uzrast: 4 do 8 godina

Ulaz je besplatan!

Ovaj sajt koristi kukije kako bi Vam bilo omogućeno najbolje iskustvo prilikom korišćenja našeg sajta