News-blog-detaljno

FILMSKI KAMP - BLEF

BLEF - Filmski Kamp je edukativni program za decu i omladinu, namenjen uzrastu od 12 do 20 godina, koji za cilj ima popularizaciju filmske umetnosti i zanata na filmu. 

BLEF KAMP je edukativni program za decu i omladinu, namenjen uzrastu od 12 do 20 godina, koji za cilj ima popularizaciju filmske umetnosti i zanata na filmu. Kroz interaktivne radionice koje rezultiraju kratkim igranim filmom sa vizuelnim efektima,, uvešćemo ih u svet pokretnih slika i novih perspektivnih profesija koje postoje na filmu.Za vreme Blef kampa snimaju se tri filma (tri različita žanra) Svi filmovi će biti prikazani u kulturnim centrima širom Srbije i evropskih gradova, učestvovaće na brojnim festivalima u zemlji i inostranstvu. 

Ciljevi kampa: Kamp Blef je praktično i teoretski koncipiran oko izrade filma. Osnovna ideja je da polaznici prođu ceo proces stvaranja filmskog dela: od faze preprodukcije (pripreme za snimanje), samog snimanja (produkcije) do postprodukcije (montaže, vizuelnih efekata). Kroz proces od ideje, scenarija, storyboarda, knjige snimanja, filmske glume, montaže zvuka i slike, dodavanja vizuelnih efekata i specijalnih efekata, doći ćemo do konačnog proizvoda - filma. Kamp Blef nudi edukativni sadržaj koji otvara mogućnosti obučavanja i osposobljavanja dece i omaldine za kreativno učešće u umetničkim aktivnostima u oblasti filma, montaže i novih tehnologija. Krajnji ishod može biti odlučujući za buduće profesionalno opredeljenje . Neka od zanimanja kojima će se učesnici aktivno baviti su: scenarista, asistent snimanja, kamerman, tonac, glumac, montažer, umetnik vizuelnih efekata, reditelj. Demonstriraćemo rad koristeći najsavremeniju opremu. Postoji opciona mogućnost daljeg nastavka edukacije kroz pohađanje naprednih radionica u KC Baraka, koje se održavaju tokom cele godine, na kojima učesnici stiču kompetencije iz oblasti filma,režije, filmske glume, montaže i novih tehnologija.

Termini: 
*Prva grupa od 21.juna do 27.juna
*Druga grupa od 15.jula do 21.jula
*Treća grupa od 3.avgusta do 10.avgusta

Sertifikat : Svaki učesnik na kraju Blef Kampa dobija sertifikat o pohađanju letnjih radionica filma, filmske i pozorišne glume, montaže i novih tehnologija.

Profesionalni tim predavača ima dugogodišnje iskustvo u radu sa mladima.Tri predavača po grupi brinu o učesnicima u toku nastavnog programa i slobodnih aktivnosti za vreme kampa.

Prijave šaljite na mail: kulturnicentarbaraka@gmail.com sa naznakom BLEF KAMP 

Broj mesta je ograničen.

Ovaj sajt koristi kukije kako bi Vam bilo omogućeno najbolje iskustvo prilikom korišćenja našeg sajta