News-blog-detaljno

XV pozorišni dečiji festival

Dragi drugari, javite svima - uskoro počinje Zvezdarište! Petnaesto, jubilarno, pod nazivom Odrastanje

Po petnaesti put u Beogradu, na Zvezdari - POZORIŠTE ZVEZDARIŠTE!

Sa velikim poštovanjem i pažnjom prema deci i mladima kao našoj neposrednoj publici, birali smo sadržaje Takmičarskog i Pratećeg programa festivala:

U Takmičarskom programu 15. Zvezdarišta biće izvedeno 14 predstava iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Slovenije i Crne Gore, u izboru selektora Željka Hubača, koje će se takmičiti za festivalske nagrade. 
Festival će otvoriti predstava Modro blago (Crna Gora), a tokom šest festivalskih dana posetioci Zvezdarišta će moći da pogledaju predstave: Pitam se pitam koliko sam bitan (Srbija), Mačka u čizmama (Srbija), Tužni princ (Bosna i Hercegovina), Sve za ljubav (Srbija), Krickrac to sam jaz/Črčke (Slovenije), Mačak i petao (Srbija), Vesela kuća (Srbija), Špori Špiro i neposlušna Tonka (Hrvatska), Kaštanka (Hrvatska), Mobi Dik (Srbija), Epske igrice: Zidanje Skadra (Srbija), S razlogom (Hrvatska) i Džumbus (Slovenija).

Takmičarski program, kao i uvek, pratiće dva žirija:

STRUČNI ŽIRI u sastavu:
Nikola Zavišić, reditelj i dramaturg
Diana Kržanić Tepavac, glumica i dramski pedagog i
Branko Miloradović, pisac, reditelj i scenarista

i

DEČJI ŽIRI - i ove godine u ulozi Dečjeg festivalskog žirija biće MALI POZORIŠNI EKSPERTI – deca-učesnici projekta koji od 2016. godine raste i razvija se uz podršku Udruženja za razvoj pozorišta za decu i mlade - Asitež Srbija i stručno vođenje mladih pozorišnih profesionalaca okupljenih oko neprofitne pozorišne organizacije «Tri groša».

U Pratećem programu Zvezdarišta posetioce očekuje niz zanimljivih sadržaja podsticajnih za odrastanje i dece i onih koji to više nisu, ali i dalje žele da rastu:

Članovi grupe Mali pozorišni eksperti će u okviru pratećeg programa festivala realizovati i radionicu vršnjačke edukacije o pozorištu „Lecture performance” sa ciljem da ukažu na značaj pozorišta za odrastanje dece i mladih i svojim vršnjacima približe svet pozorišnih umetnosti.

Rastu i razvijaju se i Zvezdarište i Asitež Srbije koji ove godine obeležavaju 15 godina rada i postojanja. U čast jubileja ove godine će u pratećem programu festivala biti priređena retrospektiva - konferencija pod nazivom "ODRASTANJE U POZORIŠTU ZA DECU I MLADE sa osvrtom na 15 godina rada Udruženja za razvoj pozorišta za decu i mlade ASITEŽ SRBIJA, saradnju i zajedničke projekte.

Odrastanje kao centralna tema ovogodišnjeg izdanja Zvezdarišta biće lajtmotiv i Dečje konferencije pod nazivom ODRASTANjE UZ PRIRODU I PLANINARENjE na kojoj će članovi planinarske sekcije OŠ „Veljko Dugošević“ predstaviti svoje aktivnosti u prirodi i pozvati vršnjake, ali i roditelje i nastavnike, da više vremena provode u prirodi.

Za roditelje, vaspitače i nastavnike biće organizovano interaktivno predavanje/radionica ODRASTANjE UZ MUZIKU na kome će od muzičkog pedagoga Marijane Milošević Simić, dobiti informacije o uticaju muzike na senzorni, motorički, emocionalni i kognitivni razvoj, kao i smernice i uputstva za rad sa decom različitih uzrasta u cilju podsticanja zdravog rasta i razvoja.

Zvezdarište i ove godine sija u celom gradu: predstave će biti igrane na scenama Ustanove kulture „Vuk Stefanović Karadžić“, OŠ "Ivan Goran Kovačić", Pozorišta lutaka „Pinokio“, Pozorišta „Pan teatar“, Pozorišta „Puž“ i Malog pozorišta „Duško Radović“.

Ulaznice za sve predstave možete preuzeti na biletarnici UK "Vuk Stefanović Karadžić", info telefon: 060 2424 860

Ulaz na sve prateće programe je besplatan, nisu potrebne ulaznice!

Program pogledajte ovde:
https://www.facebook.com/…/a.63630629317…/1298603350282217/…
Ulaznice su besplatne, požurite i rezervišite ih na vreme!

Ovaj sajt koristi kukije kako bi Vam bilo omogućeno najbolje iskustvo prilikom korišćenja našeg sajta