News-blog-detaljno

BOJE AFRIKE

Besplatan program za srednjoškolce tokom zimskog raspusta

Muzej afričke umetnosti, uz podršku Sekretarijata za sport i omladinu, tokom zimskog raspusta organizuje besplatan program za srednjoškolce pod nazivom „Boje Afrike– kreativne radionice i izložba radova”.

Zainteresovani učenici se mogu opredeliti da pohađaju kurs u jednom od dva termina:

- Grupa 1 – OSLIKAVANJE PLATNA 
Od ponedeljka, 02. do petka, 06. januara (10-14č)

- Grupa 2 – IZRADA NAKITA 
Od ponedeljka, 04. do petka, 08. februara (10-14č).

U okviru svakog od dva petodnevna mini-kursa „Boje Afrike“, učesnici će se na uvodnom predavanju kustosa upoznati sa temama koje će potom obrađivati na radionicama. Programom su predviđene dve teme i dve likovne tehnike uz pomoć kojih će kreirati samostalne likovne radove. Nakon završetka programa, u prostorijama Muzeja biće priređena izložba, a najuspešniji radovi nagrađeni.

Broj učesnika je ograničen na 20 po grupi i zato – prijavite se na vreme! ??

Radionice će se održavati u januaru i februaru 2019. Svaka grupa će u kontinuitetu od pet radnih dana (od ponedeljka do petka) u četvoročasovnim terminima (10-14č), uz uvodno predavanje i kroz praktičan rad ovladati različitim tehnikama oslikavanja platna i izrade nakita. Završni deo programa održaće se 9. februara kada će polaznici, uz pomoć kustosa, kreirati izložbu svojih radova.Svečano otvaranje izložbe, dodela potvrda i nagrada za najuspešnije radove održaće se 10. februara u 14 časova.

Prijavljivanje je obavezno, slanjem prijave na: kontakt@mau.rs sa sledećim podacima: ime, prezime, godina rođenja, kontakt telefon i izabrani termin kursa (od 02. do 06. januara ili od 04. do 08. februara).

Radionice osmišljavaju i vode: Marija Miloš, kustos MAU, Milica Josimov, vajar, i Milica Naumov, antropolog.

Ovaj sajt koristi kukije kako bi Vam bilo omogućeno najbolje iskustvo prilikom korišćenja našeg sajta