News-blog-detaljno

Barcelona Gipsy balKan Orchestra dolazi u Srbiju

Barcelona Gipsy balKan Orchestra, međunarodni ansambl sa sedištem u Barseloni, održaće koncert u Beogradu u Kolarčevoj zadužbini 16.aprila u 21h.

Godinu dana nakon poslednjeg studijskog izdanja, "Avo Kanto”, koji je predstavljen u više od dvadeset zemalja širom sveta, Barcelona Gipsy balKan Orchestra se povukla u intimu stvaralaštva svog grada i nakon tri meseca intenzivnog rada počinje sa predstavljanjem novog repertoara. Jedna od prvih tačaka na mapi je Srbija, zemlja koja je ovaj orkestar uvek dočekala širom otvorenih ruku.

Pored Beograda, bend će nastupiti i 10. aprila u Užicu (u Kulturnom centru), 11.aprila u Čačku (u Domu kulture),12.aprila u Nišu (u Domu vojske) dok će u Novom Sadu odžati dva koncerta 13. i 14. aprila (u Studiju M).

Na pitanje šta publika može da očekuje na beogradskom koncertu kontabasista Ivan Kovačević je izlavio: “Nove pesme, a isti snovi. Da probudjenim emocijama učinimo da publika izadje sa koncerta makar malo drugačija nego što je na njega došla i da se muzici prepusti kao što se prepuštamo i mi..punim srcem.”

Kovačević je rođeni Beograđanin koji već 18 godina živi u Barseloni. On sa svojim prijateljima čini svetski poznatu atrakciju “world music” muzičke scene, bend "Barcelona Gipsy balKan Orchestra". Osim Kovačevića, bend čine španska pevačica Sandra Sangiao, katalonski klarinetista Dani Karbonelj, italijanski harmonikaš Matija Skiroza, francuski gitarista Žulijen Šanal, perkusionista iz Grčke, Stelios Togijas i ukrajnski violinista
Oleksandar Sora.

"Barcelona Gipsy balKan orchestra" važi za omiljeni bend publike širom sveta. Njihov autentični zvuk dolazi iz strastvenog istraživanja muzičkog kulturnog nasleđa Balkana i Mediterana.

Prema Kovačevićevim rečima, bend sa lakoćom rasprodaje koncerte širom sveta:

"Ljudima se sviđa što sviramo iz srca, sa mnogo uživanja i vere u to što radimo. U Turskoj i na Balkanu nas obožavaju. Ljudi se lepo zabave na našim nastupima. Osećaju šta je strast Mediterana i balkanske muzičke nijanse sete, radosti, ljubavi, tuge... To mogu i da razumem...ali i u gradovima zapadnih zemalja nam publika prilazi nakon koncerata i priznaje da im naša muzika menja život”.

Ulaznice za beogradski koncert mogu se naći na blagajni Kolarčeve zadužbine po ceni od 1.200, 1.500 i 1.800 dinara.

Ovaj sajt koristi kukije kako bi Vam bilo omogućeno najbolje iskustvo prilikom korišćenja našeg sajta