News-blog-detaljno

NACIONALNA PLESNI ANSAMBL KOREJE U BEOGRADU

Ambasada Republike Koreje ove 2019 godine slavi 30 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa između Koreje i Republike Srbije. Povodom ovako značajnog datuma, pripremili smo Vam mnogobrojne i raznovrsne događaje koji će se odvijati u  celoj Srbiji tokom čitave godine.

Prvi veliki događaj koji je Ambasada pripremila za vas je performans „Miris Mastila“ Nacionalnog plesnog ansambla koreje u Sava Centru, 22.aprila 2019.  u 19.30h

Sadašnjost korejskog plesa koji je fascinirao svet

Nacionalna plesni ansambl Koreje i performans “Miris Mastila” odiše elegancijom i lepotom pokreta izvedenih iz korejske tradicije, prikazujuc´i tako, prefinjeni korejski tradicionalni ples sa savremenim motivima. U ovom performansu, koreografija Jun Sung Ću ( Iun Sung-joo) održava dubinu suptilnih pokreta u kombinaciji s minimalnom stilizacijom umetničkog direktora Ćong Ku-ho (Jung Ku-ho).

Tematski focus plesa baziran je na simbolici Sagunđa (Sagunja), četiri simbolična cveta: orhideja, bambusa, hrizantema i cvet šljive, i četiri godišnja doba kojima ovi cvetovi pripadaju, ostavljajući, kroz plesne pokrete, utisak pisanja crnim mastilom na papiru.

Performans prikazuje istančan kvalitet prefinjenog korejskog tradicionalnog plesa sa izbalansiran modernim dodirom i tradicionalnom elegancijom. Performans “Miris mastila” gostovao je na Hong Kong Arts Festival (februar 2016) i na Festival Les Nuits de Fourviere u Lionu (jun 2016), i odneo je pozitivne kritike kao što je "ples u kojem se elegancija i vešti umetnički pokreti savršeno mešaju “ objavljenog u nedeljnom francuskom magazinu "Telerama"

"Miris Mastila"  predstavlja ples izveden u savršenoj harmoniji,  eleganciji i tehničke virtuoznosti.

Telerama (nedeljni francuski magazin)

Ako postoji korejski plesni komad koji, u interakciji sa publikom pruža očaravajuće vizualno iskustvo,  to je onda ovaj performans.

Performans “Miris Mastila” (Scent of Ink) izvodi više od 50 vrhunskih plesača koji publici pružaju moguc´nost uživanja u laganim i prijatnim pokretima koji odišu dinamikom i sofisticiranošću, NDCK stalno nastoji da razvija svoj repertoar i inkorporira nova dela povezujući ih s tradicijom.

Ulaznice: https://www.tickets.rs/program/scent-of-ink-886 

Ovaj sajt koristi kukije kako bi Vam bilo omogućeno najbolje iskustvo prilikom korišćenja našeg sajta