News-blog-detaljno

Trese Lupa Udara / Dan mladosti

Program će se održati 25. Maja 2019. na platou ispred Muzeja Jugoslavije s početkom u 20 časova. Ulaz je slobodan.

Muzej Jugoslavije poziva vas da zajedno proslavimo Dan mladosti uz nastup grupe TRESE.LUPA.UDARA. i time zvanično otpočnemo uzbudljiv program koji nas očekuje ovog leta u okviru projekta LETO U MUZEYU.

TRESE.LUPA.UDARA. je ad-hoc postava, koju čine Koja (DISCIPLIN A KITSCHME, ovog puta solo gitara i vokal), Švaba (Elektricni Orgazam, bas gitara i prateći vokal) i Vul (DISCIPLIN A KITSCHME,bubnjevi i prateći vokal). Repertoar sastava TRESE.LUPA.UDARA baziran je na muzici iz filma Kako je propao rokenrol, koju je komponovao Koja, ali uključuje i srodne rok standarde, kao i glam rok himne. Posebno za ovu priliku, T.L.U. će u svoj repertoar uvrstiti i obrade pesama kultnih jugoslovenskih rok bendova poput Time-a, Pop mašine, Buldožera , Yu grupe…

Koja (Dušan Kojić), jedan od glavnih aktera domaće alternativne muzičke scene u proteklih nekoliko decenija, ostavio je neizbrisiv trag u istoriji jugoslovenske i srpske muzike. Najveći doprinos dao je kroz stvaranje i rad u kultnim grupama Disciplin A Kitschme i Šarlo Akrobata, a svojim paralelnim projektom TRESE.LUPA.UDARA. nastavlja da nudi svežu interpretaciju sada već kultne zaostavštine druge polovine dvadesetog veka. Koreni novog Kojinog projekta mogu se nazreti već iz naziva grupe TRESE.LUPA.UDARA. preuzetog iz naslova jedne od pesama koje sa svojim bendom izvodi glavni lik treće priče „Ne šalji mi pisma“ (rež. Goran Gajić) čuvenog filmskog omnibusa Kako je propao rokenrol. Muziku za sve numere iz „Ne šalji mi pisma“ komponovao je Koja, dok je Goran Gajić napisao tekst.

Muzej Jugoslavije, u partnerstvu sa opštinom Savski Venac, pokrenuo je projekat pod nazivom Leto u Muzeyu sa idejom da afirmiše Muzej kao mesto za druženje i zabavu. Glavni cilj projekta je da oživi plato ispred Muzeja i dopuni letnju ponudu Beograda.

Ovaj sajt koristi kukije kako bi Vam bilo omogućeno najbolje iskustvo prilikom korišćenja našeg sajta