News-blog-detaljno

LIGHT BASED LIFEFORMS / LBL BELGRADE festival u Beogradu

LBL BELGRADE festival biće održan od 27.maja do 2.juna u NeverLand klubu i drugim lokacijama u Beogradu.

„Od postanja, kad bi svetlo, svetlom smo opčnjeni“

LBL  - Light Based Lifeforms (oblici života zasnovani na svetlosti) festival kao ideju ima da se ljudima približe neke nove tehnologije, pristupi i mogućnosti stvaralaštva kao i samog koncepta koji postoji da inspiriše. „Želimo da osvetlimo i oživimo Beograd na jedan sasvim drugačiji način“ kažu organizatori i dodaju: „ Na više lokacija u Beogradu pomoću 3D maping tehnologije učinićemo da naš grad za trenutak dobije multidimenzionalni karakter“ 

LBL festival spaja digitalnu i uličnu umetnost, muziku i performans čineći jednu veliku kreativnu i inovativnu celinu. Uključuje radionice 3D video mapiranja i street arta, performans i muzički koncert kao i pripremljen video materijal umetnika.

Svakog dana od 27.maja do 2.juna u periodu od 12-18h u Klubu NeverLand održavaće se radionice (3D maping, crtanje grafita i murala) dok se u večernjim časovima (nakon 18h) planira muzički program:

27.05. -  Trepni lutko & Yan Dusk ( F.A.M.projekat)

28.05. -  Hunting souls (rock' a billy band)

29.05. -  Round the corner sextet (jazz) +  gost iznenadjenja

30.05. - KEZZ Tamara (live set)

31.05. -  KKN (Kanda, Kodža i Nebojša) / Wroom

01.06. – Kika / Psihobilje

2.juna na prostoru (stare) Železničke stanice Rodrigo Guzman Cazares imaće svoj 3D maping projection live performanse nakon čega će u klubu biti priređena velika žurka povodom zatvaranja festivala. 

Ulaz na radionice festivala je besplatan, a cene ulaza na koncerte biće naknadno objavljeni. 

Ovaj sajt koristi kukije kako bi Vam bilo omogućeno najbolje iskustvo prilikom korišćenja našeg sajta