News-blog-detaljno

Luka iz 2CELLOS izvodiće Vivaldija u Sava centru

Nakon sedam godina turneja širom sveta kao deo priznatog dua 2CELLOS, Luka Šulić se vraća svojim klasičnim korenima sa prvim albumom za Sony Classical i sa novim projektom koji će izvoditi širom sveta, uključujući i Beograd gde će 6. februara 2020. nastupiti u Sava centru.

Luka Šulić prvi je muzičar u istoriji koji će izvesti celokupna Vivaldijeva “Četiri godišnja doba” u aranžmanu za solo violončelo, ističe "Charm music" koji je organizator beogradskog koncerta.

Dostupna širom sveta u petak, 25. oktobra, njegova dramatična interpretacija Vivaldijeva “Četiri godišnja doba” prvi je celovit snimak iz popularnog ciklusa baroknih koncerata uređenih za čelo solistu.

"Voleo sam Vivaldijeva 'Četiri godišnja doba' od kad sam bio dete", kaže Luka Šulić i dodaje: "Uvek sam želeo da sviram ovo delo na violončelu i volim da preuzmem nove izazove."

Čak i u baroknom remek-delu Luka Šulić spreman je da prkosi očekivanjima i da razbije granice.

"'Četiri godišnja doba' je vrlo zahtevno delo za violinu, a kamoli za violončelo, tako da je za mene to bio dug i težak proces", kaže Luka Šulić.

"Dve godine sam pripremao aranžman, malo po malo, deo po deo. Na kraju, nadam se da će slušaoci osetiti isto uzbuđenje kao i ja tokom snimanja ovog albuma, tokom kojeg smo i prvi put doveli Vivaldijevo ikoničko djelo do violončela."

Ulaznice za beogradski koncert biće u prodaji od 24. septembra u 12h onlajn i na prodajnim mestima Tickets.rs, kao i na blagajni Sava Centra, po cenama od 2.500 do 5.900 dinara.

Ovaj sajt koristi kukije kako bi Vam bilo omogućeno najbolje iskustvo prilikom korišćenja našeg sajta